DEMOCRAŢIE ADEVĂRATĂ ACUM!!!

Posted by Alexandra Tulbure | Posted in | Posted on 11:04

0

Fotografie: Alexandra Tulbure
Pentru că îmi plac cauzele nobile şi sunt un adevărat magnet uman când vine vorba de diverse flyere, am să vă pun la dispoziţie conţinutul unuia dintre subiectele descoperite de mine. Ceea ce mi-a atras atenţia este simplitatea cu care se explică ideea şi acurateţea cu care tinerii ce conduc această "revoluţie".
Citiţi următoarele şi fiţi indignaţi!!!

Suntem oameni normali şi activi. Suntem la fel ca tine: oameni care se trezesc în fiecare dimineaţă pentru a studia, pentru a merge la serviciu sau pentru a căuta un loc de muncă. Oameni care au familie şi prieteni. Oameni care muncesc din greu în fiecare zi să trăiască şi să îşi construiască un viitor mai bun. Unii dintre noi vrem să schimbăm mai mult, alţii suntem mai conservatori.
Unii suntem credincioşi, alţii nu. Unii avem ideologii bine-definite, alţii ne considerăm apolitici... Dar cu toţii suntem preocupaţi şi indignaţi de situaţia politică, economică şi socială din zilele noastre. De corupţia politicienilor, a oamenilor de afaceri... De neputinţa cetăţeanului în faţa a ceea ce se întâmplă. Această situaţie o simţim şi ne afectează zi de zi. Dar dacă ne unim forţele, putem schimba ceva! E timpul să ne mobilizăm, e timpul să construim împreună o societate mai bună. Prin urmare, susţinem cu tărie că:
   ¤Priorităţile oricărei societăţi avansate trebuie să fie egalitatea, progresul, solidaritatea, liberul acces la cultura, sustenibilitatea ecologică şi dezvoltarea, bunăstarea materială, şi fericirea personală a oamenilor.
   ¤Există drepturi de bază care ar trebui să fie asigurate: dreptul la o locuinţă, la un loc de muncă, dreptul la cultură, la sănătate, dreptul la educaţie, la participarea politică, la libera dezvoltare personală şi dreptul la a consuma cele necesare pentru o viaţă sănătoasă şi fericită.
   ¤Felul în care se guvernează şi se iau decizii la nivelul economic nu reuşesc să acopere aceste priorităţi şi acesta este un obstacol în calea progresului.
   ¤Democraţia face parte din popor(demos=sat, cracia=guvern) astfel că guvernul trebuie să fie al poporului. Fără dar şi poate în această ţară majoritatea clasei politice nu ne ascultă. Treaba lor ar trebui să fie aceea de a purta cerinţele noastre instituţiilor, făcând participarea politică orăşenească prin canale directe şi să procure cel mai mare beneficiu pentru majoritatea societăţii, nu să se îmbogăţească şi să prospere pe cheltuiala noastră, răspunzând nu numai la ceea ce spun marile puteri economice agăţându-se puterii printr-o dictatură patriotică condusă de nemişcata siglă a PPSOE.
   ¤Dorinţa pentru acumularea puterii, în unii poate genera inegalitate, crispare şi nedreptate, ceea ce conduce la violenţa pe care noi o refuzăm. Învechitul model economic actual, blocheză maşinăria socială printr-o spirală care se consumă ea însăşi îmbogăţind pe puţini şi înmulţind sărăcia la ceilalţi. Până la colaps.
   ¤Voinţa şi finalul sistemului actual este acumularea banilor, primând-o mai întâi eficacităţii şi bunăstării a întregii societăţi. Risipind resursele,distrugând planeta, se generează regres şi consumatori nefericiţi.
   ¤Noi cetăţenii suntem uneltele unei maşini destinată îmbogăţirii unei minorităţi care este străină de necesităţile noastre. Suntem anonimi, dar fără noi nimic din acestea nu ar exista, ca atare noi mişcăm limea.
   ¤Aşa ca şi societate învăţăm să nu încredinţăm viitorul nostru unei abstracte rentabilităţi economice ce niciodată conduce spre beneficiul majorităţii, putând elimina abuzurile şi deficienţele pe care le suferim cu toţii.
   ¤Avem nevoie de o revoluţie etică. Am pus banii deaspupra fiinţei umane şi este necesar săţl punem în serviciul nostru. Suntem nişte peroane, nu nişte produse pe piaţă. Nu valorez numi ce cumpăr.

Pentru tot ceea ce am scris mai sus sunt indignat,
cred că pot să schimb şi cred că pot ajuta.
Ştiu că unindu-ne putem.
Vino cu noi. Este dreptul tău.      I KNOW THAT TOGETHER WE CAN.

We can create our own movement in Romania!

Comments (0)

Trimiteți un comentariu