Festivalul Luminii s-a amânat

Posted by Alexandra Tulbure | Posted in | Posted on 09:49

0

Clujenii vor mai avea de aşteptat pentru ca gulguţele să lumineze şi oraşul lor.

Foto: Alexandra Tulbure
Mulţimea care s-a adunat ieri în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, a fost dezamăgită să afle că luminiţele ce trebuiau să umple întregul loc se vor aprinde doar în data de 21 mai.Ne cerem scuze pentru amanare, dar promitem că spectacolul din 21 va fi mai special. O să contină expoziţii de fotografii, jonglerii cu foc, statui umane, mimă şi multe altele plus mai mult timp de exersat pentru noi.spun organizatorii.

Ediţia a VII-a a Festivalului Luminii de la Cluj a fost amânată din pricina condiţiilor meteorologice. Nu este prima dată când spectacolul se amână. Cel de anul trecut a fost amanat 5 luni din martie până în august, dar sper că de data aceasta vremea o să sa fie de partea noastră şi restaurarea parcului nu o să încurce situaţia.” declară o cercetaşă.
Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, ce se află în spatele evenimentului plănuise pentru anul acesta ca întreg parcul să fie luminat cu 17.000 de lumânări, iar deoarece această ediţie a fost dedicată voluntariatului, anul 2011 fiind Anul European al Voluntaritului,  în acest sens Cercetaşii au invitat doritorii să contribuie la realizarea evenimentului, prin a acorda sprijin la amenajare şi la aprinderea lumânărilor. Toţi voluntarii înscrişi vor avea parte de recunoaştere pentru munca depusă prin acordarea de diplome şi încheierea de contracte de voluntariat.

A:T  Acest luncru înseamnă că ne vedem peste două săptămâni...

« Da, mai sunt două săptămâni, dar o să fie două săptămâni în care noi o să muncim, spune râzând unul dintre tinerii organizatori. »

A :T  Înţeleg că aceasta nu este prima ediţie...

«Nu, primul eveniment a avut loc in 2004 şi pe atunci se numea “Seara viselor împlinite”, dar cu timpul am evoluat şi s-a schimbat în “Festivalul Luminii”. »

Comments (0)

Trimiteți un comentariu