Pentru cei ce cred … în sine

Posted by Alexandra Tulbure | Posted in | Posted on 09:59

0

Comparatia privitoare la diferentierea sociala atenteaza la dreptul la libera exprimare si la drepturile universal valabile ale omului. Iata o atitudine care spune multe despre ceea ce simt tinerii in ziua de azi.

Deşi la Limba şi literatura română (materia preferată a tuturor: P) pare mult mai uşor să duci la bun sfârşit un text argumentativ, în cazul acesta am intrat într-o mare dilemă.
Am încercat să pun cap la cap rândurile unui articol << nu kilometric, ci scurtissim >> despre ceea ce vreau eu.
Dar să începem cu sfârşitul, mai exact cu o MINI  CONCLUZIE  sau mai bine zis un test de… hi hi… nu fidelitate, ci sinceritate.
Articolul iniţial avea în vedere probleme precum curentul EMO ca stil de viaţă şi alte probleme de diferenţiere socială, dar mi-am permis să răsfoiesc nişte reviste „Pauza Mare” de mai demult,  observând că acest subiect a fost dezbătut deja cu seriozitate de unul dintre colegii mei.
Pornind în căutarea unui subiect adecvat pentru revista şcolii am dat peste un termen atât de cunoscut dar atât de intrigant şi anume…COMPARAŢIA. Nu, nu comparaţia CA figură de stil, ci ca raport de diferenţiere socială. Şi aşa ajungem la subiectul articolului iniţial…
Nu aţi avut niciodată senzaţia că trăiţi într-o lume prin care treceţi neobservaţi? Că părerea voastră este mai puţin importantă sau chiar nesemnificativă?
Nu suntem toţi oameni?  Nu suntem oare egali?
În ziua de azi termenii de LIBERTATE, EGALITATE şi FRATERNITATE şi-au pierdut adevărata valoare. Am pierdut de mult dreptul de a fi noi înşine…
Presupun că ştiti acele replici << fii tu însuţi doar aşa poţi fi special >> Dacă sunt ALTFEL sunt specială, dar în acelaşi timp dacă sunt ALTFEL sunt respinsă?
Acest articol nu este de gossip, nu este menit să jignească orgoliul nimănui, nu este un articol revoluţionar… dar acum vă întreb…
Care este procentul prin care şcoala accentuează aceste diferenţe?
Ce influenţe au cei cu un grad înalt de calificare?
Mulţi elevi sunt trataţi altfel pentru că au hotarât să fie altfel, nu ce vor alţii să fie, respinşi pentru că au încălcat un drept ce le aparţine, dreptul la liberă exprimare.
Un alt lucru deranjant ar fi acele articole cu  << CEL MAI BINE ÎMBRĂCAT; CEL MAI DEŞTEPT >> etc. Ideea este bună, dar atunci nu ar trebui să ne mirăm de ce suntem comparaţi… dar mă opresc aici, căci nu vreau să fiu dată în judecată :D
Totul în acestă societate face referire la acel TAG bine cunoscut de toţi… Catalogarea a devenit o rutină sau de fapt un obicei prost pentru cei care au picat la examenul ,,respect pentru cei din jur”.


MOTTO: Luaţi atitudine! Cauze: WE’RE NOT HERE FOR LONG TIME, SO WE SHOULD BE HERE FOR GOOD TIME… Şi nu uitaţi << FRATERNITATE, EGALITATE şi LIBERTATE… libertatea de a fi TU insuţi >>.

Comments (0)

Trimiteți un comentariu